Wat biedt KCT voor leden?

Wedstrijd varen bij de Kano Club Tilburg

Een kleine groep "snelle jongens" neemt deel aan internationale wedstrijden. Bijna wekelijks reist deze groep door Nederland, België en Duitsland om zich te meten met de besten. In 2007 zijn 4 kanoërs van de Kano Club Tilburg Nederlands kampioen geworden op meerdere afstanden en is de Kano Club Tilburg vertegenwoordigd op de Europese kampioenschappen wildwater en marathon.

Avontuur in de natuur

Het echte wilde water is het terrein van de groep wildwatervaarders die met speelboten de strijd aangaan met de kracht van het water in België, Duitsland en Frankrijk. Echter, ook dichter bij huis komen zij aan hun trekken op de Maas, of één van de kleinere stroompjes in de omgeving van Tilburg. In de winter wordt de techniek bijgespijkerd in het zwembad.

Kanoën is voor iedereen, ongeacht je leeftijd

Het varen op open water zoals het Haringvliet, de Grevelingen, maar ook de waddenzee is de uitdaging voor de meer ervaren kanoërs van de vereniging die in het bezit zijn van een zeekano. Voor langere kanotochten is de zeekano ook zeer geschikt. Menig lid van de Kano Club Tilburg neemt jaarlijks meerdere keren deel aan één van de spontaan georganiseerde tochten.