Zwembadtrainingen

Na de zomer wordt het voor verschillende leden wat minder aantrekkelijk om veelvuldig in de kano te stappen. Maar geen nood, kanoën tijdens de winter is geen probleem wanneer de omstandigheden optimaal zijn, zoals in een zwembad. Tijdens de winter organiseren wij zwembadtrainingen in het zwembad “de Hispohal” te Hilvarenbeek.

In het warme water leer je door middel van diverse oefeningen vertrouwd te raken met je boot en het water. Natuurlijk komt ook het eskimoteren (dat is weer rechtkomen nadat je bent omgetuimeld) aan bod. Ook besteden we aandacht aan het uitvoeren van reddingen op het water. Juist als je gaat beginnen met de kanosport is de zwembadtraining een belangrijke ondersteuning.

De training is vanaf 19:00 uur tot 21:30 uur, inclusief het gebruik van turks stoombad, sauna en whirlpool.

Het gehele bad is beschikbaar voor iedereen om te oefenen in de boot en om te zwemmen. Na afloop kan er ook nog worden nagepraat in het sportcafé met een drankje.

De club heeft clubboten die gebruikt kunnen worden in het zwembad. Maar je kunt ook je eigen boot meenemen. De boten worden per trailer naar het zwembad gereden. Exacte afspraken hierover worden tijdig voor aanvang van de zwembadtrainingen aan de leden gecommuniceerd.